Genel

Papatya Yağı

Siz değerli okurlar için papatya yağı hakkında bir yazı hazırladım. Yazımda papatya yağı nedir, faydaları nelerdir, neye yarar, özellikleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. Papatya yağı oldukça faydalı ve etkili bir yağdır. Uygulanma noktasında papatya yağının yöntemlerini dikkatlice inceledim. İyi okumalar dilerim.

Papatya Yağı

Papatya yağı kanarya otu ailesine bağlı bitkilerden tedarik edilen mucize özelliklere sahip bir yağdır. Anti-enflamatuar özelliği ile bu iş için imal edilmiş pahallı lisanslı ilaçlar ile yarışabilecek özellikleri barındıran papatya yağı, cilt problemleri ile ilgili olarak güvenle uygulanabilmektedir. Geçmeyen yaraları iyileştirir. Antiseptik özelliği ile yan etkisiz bir biçimde mikropları öldürür. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey bazı alerjik bünyelerde tepkiye sebep olması muhtemel papatya yağını kullanmadan önce vücudun bir bölümünde denemektir.
Papatya yağı kozmetik sanayide de yoğun olarak kullanılan bu yağ tüm hassas ciltlerin kullanabileceği özellikte etkili bir güzellik malzemesidir. Cildi besler, kırışıklıkları giderir ve pürüzleri ortadan kaldırır. Eğer yanıklarınız varsa ve yara izi kalmadan iyileşmesini istiyorsanız kullanacağınız ilk ürün papatya yağıdır. Saçları gürleştirmek ve yıpranmalarını engellemek için papatya yağı ile saç diplerine gerçekleştireceğiniz hafif masaj en etkili ve ucuz yöntemdir.

Papatya Yağı Kullanımı

Papatya yağı haricen kullanıldığı gibi seyreltilerek de uygulanabilir. Ağızdan alındığında sakinleştirici ve uyku verici etkisi her zaman bulunmaktadır. Ayrıca gaz giderici ve mikrop öldürücü özelliği de diğer barındırdığı özelliklerindendir. Ağız yaraları, bademcik ve boğaz iltihaplarında gargara olarak kullanılırsa hızlı iyileşme yaşanır. Baş ağrıları ile eklem ağrılarında ağrı kesici olarak masaj yağı olarak kullanılabilir. Bedeni rahatlatır ve dinlendirir. Soğuk algınlığında kullanıldığında idrar söktürücü, terletici etkisi ile vücuttaki toksik maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır. Papatya yağı ev koşullarında hazırlanabilecek bir yağ türüdür. Bunun için yaz başında kendinizin toplayabileceği çiçekleri önce kurutun. Kurutulan papatyaları bir kavanoza tepeleme doldurduktan sonra üzerine soğuk sıkma susam yağı doldurun ve 6 hafta süreyle güneşte bekletin. Ardından benmari usulü pişirin ve süzün. Pek çok hastalığın tedavisinde ilaç yerine kullanabileceğiniz papatya yağınız hazır.

Papatya Yağının Faydaları

C vitamini açısından en yüksek meyvelerden olarak bilinen portakal bir çok sağlık sorunumuza kökten ve kesin çözümler sağlamaktadır. Portakal yağı ise en az portakal kadar faydalı ve kullanıldığında kullanım amacına bağlı son derece faydalı ve yararlı bir yağdır. Portakal yağı, portakal ağacının çiçeklerinden ve olgunlaşmış portakalın kabuklarından edinilmektedir. Portakal yağının bir çok özelliği bulunur ancak bilinen en etkili özelliği selülit tedavisinde uygulanmasıdır. Birkaç damla portakal yağını selülit bulunan bölgelere masaj yoluyla uygulayarak düzenli kullanım sonucu birkaç hafta sonunda selülitlerinizden kurtulduğunuzu farkedeceksiniz.

Papatya Yağının Özellikleri

Bitmek bilmeyen faydalarıyla portakal yağı her sorununuzda mutlak çözüm olan bir yağdır. Romatizmaya bağlı olarak belirli bölgelerde oluşan ve gününüzü kabusa çeviren ağrılardan portal yağı ile kolaylıkla kurtulabilirsiniz ve bir müddet sonra tedavisini de gerçekleştirebilirsiniz. Sindirim sistemi problemi yaşayan kişiler de portakal yağı ile birlikte sorunlarından kolaylıkla kurutuluyor ve rahat bir sindirim sistemine sahip oluyor. Ateşiniz yükseldiğinde ya da başınız döndüğünde başınıza uygulayacağınız portakal yağı ile birlikte masaj ile baş ağrısını ve baş dönmesini ortadan kaldırmanız mümkün olacaktır. Vücudunuzda oluşan yaralara ve yanıklara karşı ve bunlar bağlı olarak oluşan ağrıların giderilmesinde de son derece etkili bir rol oynayan portakal yağı tüm bu cilt problemlerinizde sizin kurtarıcınız oluyor.

Cildinizde sarkma ya da kırışık olan bölgelere portakal yağı uyguladığınız taktirde cildiniz sıkılaşır ve eski güzel görünümüne kavuşur. Yüzde oluşan ve kötü bir görünüm kazanılmasına sebep olan sivilce ve aknelerden kolaylıkla kurtulmanın en etkili yolu da portakal yağıdır. Ayrıca portakal yapını cildinizdeki makyajı temizledikten sonra tonik olarak da kullanabilir ve parlak ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Close